Tacos z kurczakiem i guacamole

Tacos z kurczakiem to idealne danie na obiad czy przestawkę na imprezę. Dodatek guacamole z kolendrą sprawia, że danie jest bardzo świeże i zachwyca smakiem. Sami spróbujcie!

Składniki (5-6 szt.):

  • tortilla kukurydziana bądź pełnoziarnista
  • awokado 1 szt.
  • cebula czerwona 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe 20 szt.
  • kolendra w ziarnach 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • kurczak 250 g
  • papryka słodka i ostra
  • oliwa z oliwek 2 łyżki

Przygotowanie:

Tortille nawinęłam na drewniany wałek i włożyłam na chwilę do nagrzanego piekarnika, tak aby stały się chrupiące. Kurczaka pokroiłam na małe kawałki i przyprawiłam. Podsmażyłam na oliwie. Awokado pokroiłam na drobną kostkę (jeżeli macie miękkie awokado rozgniećcie je widelcem na gładką masę), następnie wymieszałam z pokrojoną drobno cebulą oraz pomidorkami. Doprawiłam rozgniecioną w moździerzu kolendrą. Na koniec nadziałam farszem tortille.

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *