Szybkie i pyszne rollsy z sosem orzechowo-miodowym

Czasem dopadają mnie takie dni, kiedy nie mam pojęcia co bym chciała zjeść. Chce mi się czegoś, ale nie wiem czego – też tak macie? Dzisiaj właśnie dopadł mnie taki dzień i szybko wyczarowałam takie pyszne lekkie rollsy, które oprócz naszej kolacji, mój mąż zabierze jutro jako lunchbox do pracy (co mnie bardzo cieszy bo okropnie nie mam ochoty gotować). Te rollsy sprawdzą się idealnie jako przystawka na imprezie, kolacja czy właśnie jako lunchbox – o ile dobrze je zwinięcie, tak aby Wam się nie rozpadły.

Składniki :

  • Papier ryżowy 10 szt.
  • Papryka
  • Sałata
  • Awokado
  • Marchewka 2 szt.
  • Łosoś 100g
  • Rzodkiewka 4 szt.
  • Masło orzechowe 1 łyżka
  • Miód 1 łyżeczka
  • Sos sojowy 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Papier ryżowy namoczyłam w gorącej wodzie. Układałam na nim kolejno wszystkie składniki, które wcześniej pokroiłam w paski. Następnie zawinęłam jak małe krokieciki. Podałam z sosem: wymieszałam masło orzechowe, miód i sos sojowy.

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *