Spaghetti cukiniowo – koperkowe

Kiedy nie mam prawie nic w lodówce, a bardzo mam ochotę na “coś pysznego” (kobiety wiedzą jakie jest to straszne uczucie 😀 ) to powstają właśnie takie rzeczy jak spaghetti cukiniowo-koperkowe 🙂 . 

 

Składniki dla 2 osób :

  • Cukinia (1 szt.)
  • Oliwa z oliwek (3 łyżki) 
  • Czosnek (7 ząbków)
  • Makaron spaghetti (70g/garść)
  • Śmietana 12%/jogurt naturalny (2 łyżki)
  • Sól, pieprz, papryka ostra
  • Koperek 

spaghetti cukiniowe1

Przygotowanie :

Czosnek zeszkliłam na rozgrzanej oliwie. Cukinię umyłam i za pomocą obieraczki pocięłam ją na cieniutkie paseczki – dodałam do czosnku. Smażyłam razem ok 6 minut. W między czasie wstawiłam makaron. Do cukinii i czosnku dodałam 2 łyżki śmietany. Doprawiłam ziołami, cały czas mieszając. Gdy śmietana się zredukowała połączyłam sos z ugotowanym makaronem. Na koniec posypałam koperkiem. 

 

Ściskam, Little Blonde

 

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *