Kiedy nie mam prawie nic w lodówce, a bardzo mam ochotę na “coś pysznego” (kobiety wiedzą jakie jest to straszne uczucie 😀 ) to powstają właśnie takie rzeczy jak spaghetti cukiniowo-koperkowe 🙂 .
Składniki dla 2 osób :
- Cukinia (1 szt.)
- Oliwa z oliwek (3 łyżki)
- Czosnek (7 ząbków)
- Makaron spaghetti (70g/garść)
- Śmietana 12%/jogurt naturalny (2 łyżki)
- Sól, pieprz, papryka ostra
- Koperek
Przygotowanie :
Czosnek zeszkliłam na rozgrzanej oliwie. Cukinię umyłam i za pomocą obieraczki pocięłam ją na cieniutkie paseczki – dodałam do czosnku. Smażyłam razem ok 6 minut. W między czasie wstawiłam makaron. Do cukinii i czosnku dodałam 2 łyżki śmietany. Doprawiłam ziołami, cały czas mieszając. Gdy śmietana się zredukowała połączyłam sos z ugotowanym makaronem. Na koniec posypałam koperkiem.
Ściskam, Little Blonde