NOCNY PUDDING Z DUSZONYMI W MIODZIE JABŁKAMI I DOMOWĄ GRANOLĄ

Kiedyś rozpoczęty dzień bez owsianki nie miałby u mnie miejsca. Dziś jak mam byś szczera, bardzo rzadko ona ląduje u nas na talerzach w tradycyjnej formie – ponieważ nam się przejadła. Ile można, prawda? Pewnie też tak macie, że coś Wam tak smakuje, że jecie to okrągło dzień w dzień, a później nie możecie na to patrzeć, hm? No właśnie ja mam tak z tradycyjną owsianką. Kiedy chodzi za mną ochota na nią, próbuje ją przygotować w nieco innej formie. Na blogu już kiedyś przygotowywałam obłędnie pyszną dyniową owisankę, a dziś przychodzę do Was z kolejną propozycją owsianki dla tych, którzy powroty do jej tradycyjnej wersji zostawili na później.

Składniki na dwie porcje:

  • nasiona chia 4 łyżki
  • mleko (możecie użyć każdego) 1,5 szklanki
  • jabłko 1 szt.
  • miód 1 łyżka
  • granola 5 łyżek

Przygotowanie:

Dzień przed podaniem owsianki mieszam nasiona chia z mlekiem i zostawiam je na całą noc w lodówce – gdy mam okazję to je mieszam aby nie zrobiły się zbite grudki. Rano, dosypuje do nich granole (przepis na granole znajdziecie tu). Jabłko kroje w kostkę i prażę z dodatkiem miodu na patelni. Dodaje jeszcze ciepłe jabłka do mojego puddingu.

Jakby to było gdyby go nie było

***

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *