Kiedyś myślałam, że faszerowane warzywa wiążą się z dużym nakładem pracy w kuchni. Teraz wiem, że jest wręcz przeciwnie. Nastawiam piekarnik i zanim się nagrzeje już całe warzywa są gotowe. Kilka minut w piekarniku i voilà! Gotowe. Czasem rzeczy, które wydają nam się trudne i pracochłonne są takie do momentu, aż nie zrobimy ich pierwszy raz. Później idzie bardzo szybko i przyjemnie. Taki jest też ten przepis. Mam nadzieje, że Wam również przypadnie do gustu. Składniki i przygotowanie znajdziecie niżej.

Składniki na dwie porcję :
- Pomidory 4 szt.
- Cukinia 200 g
- Cebula 80 g
- Kuskus 50 g
- Soczewica 50 g
- Mozzarella 1 szt.
- Oliwa 10 g
- Czosnek 1 ząbek
- Tymianek
Przygotowanie:
Kuskus zalałam wrzątkiem. Pomidorom odcięłam górę i wydrążyłam środek. Na nagrzaną patelnie wlałam oliwę i podsmażyłam cebulę, czosnek oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Dodałam pomidory, ulubione przyprawy i dusiłam kilka minut. Soczewicę ugotowałam. Wszystkie składniki wymieszałam razem i nadziewałam nimi pomidory. Na wierzch położyłam mozzarellę. Piekłam w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 10 minut.

***