Uwielbiam łączenie smaków w kuchni, a ten przepis łączy wiele: smak słony i słodki, lato i jesień, prostotę i wariację oraz produkty ciepłe i zimne. Niezła mieszanka, prawda? Gwarantuje Wam, że smak tej sałatki będzie chodził za Wami długo – ja dodając ten post dostaje już ślinotoku.
Składniki :
- pomidorki koktajlowe 20 sztuk.
- sałata 2 garści
- orzechy włoskie 1 garść
- papryka 1 szt.
- gruszka 1 szt.
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- ser Halloumi 1 szt.
Przygotowanie:
Na talerz wrzuciłam sałatę, pokrojoną paprykę w kostkę i pomidorki koktajlowe. Gruszkę pokroiłam w większe kawałki i lekko ugrillowałam na patelni bez dodatku tłuszczu, to samo zrobiłam z serem. Gdy gruszka i ser były gotowe dodałam je na talerz, pospałam pokruszonymi orzechami i polałam oliwą.
