Makaron w sosie pieczarkowym, dodatkiem gorgonzoli i nerkowcami

Składniki (2 porcję):

  • Makaron 100 g
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Pieczarki 7 sztuk
  • Śmietana 10 % (ja użyłam Bio Sour Cream) 100 g
  • Gorgonzola 100 g
  • Orzechy nerkowca 15 g
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek 10 g

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
  2. Cebule i czosnek zeszkliłam na oliwie.
  3. Dodałam do cebuli pokrojone pieczarki i poddusiłam.
  4. Doprawiła do smaku.
  5. Pod koniec duszenia pieczarek, dodałam śmietanę oraz gorgonzolę cały czas mieszając, aby się nie przypaliło danie.
  6. Na koniec dodałam orzechy i wymieszałam z odcedzonym makaronem.

Wartość energetyczna: Energia: 550 kcal Białko: 22g Tłuszcz: 30g Węglowodany: 46 g

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *