Składniki (2 porcję):
- Makaron 100 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 1 ząbek
- Pieczarki 7 sztuk
- Śmietana 10 % (ja użyłam Bio Sour Cream) 100 g
- Gorgonzola 100 g
- Orzechy nerkowca 15 g
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek 10 g
Przygotowanie:
- Makaron ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
- Cebule i czosnek zeszkliłam na oliwie.
- Dodałam do cebuli pokrojone pieczarki i poddusiłam.
- Doprawiła do smaku.
- Pod koniec duszenia pieczarek, dodałam śmietanę oraz gorgonzolę cały czas mieszając, aby się nie przypaliło danie.
- Na koniec dodałam orzechy i wymieszałam z odcedzonym makaronem.
Wartość energetyczna: Energia: 550 kcal Białko: 22g Tłuszcz: 30g Węglowodany: 46 g