Pannacottte pierwszy raz jadłam kilkanaście lat temu, podczas ferii zimowych. Wtedy zaserwowała nam ją gospodyni z gorącym musem malinowym. Ten prosty deser można robić na wiele sposobów z różnymi dodatkami w zależności od preferencji. W zimę robię go z gorącymi owocami, latem z domowymi lodami, albo tak jak teraz z połączeniem zimnego musu i gorących grillowanych owoców. Uwielbiam ten przepis za to, że jest niesamowicie szybki w przyrządzeniu, a zarazem przepyszny i delikatny.

Składniki na 5 pucharków :
- 400 ml mleczka kokosowego
- 250 ml mleka roślinnego lub zwykłego
- wanilia
- ksylitol 2 łyżki
- żelatyna 3 łyżeczki
- brzoskwinie
Przygotowanie :
Mleczko kokosowe razem z mlekiem i wanilią zagotowałam zagotowałam, dodałam ksylitol i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Mieszałam przez chwilę i wlałam do pucharków. Zostawiłam na całą noc w lodówce. Brzoskwinie zblendowałam na gładki mus, na wierzchu deseru ułożyłam grillowane brzoskwinie na ciepło.



***